Začali prázdniny, mestská doprava prechádza na letný režim

06.07.2013 Prešov

Prešov, 2.7.2013 - Včerajším dňom oficiálne začalo dvojmesačné voľno nielen našim školákom, no počas letných prázdnin si taktiež oddýchnu aj školské spoje č. 16 a 48, ktoré podľa prázdninového cestovného poriadku platného od 1. 7. 2013 do 31. 8. 2013, nebudú v priebehu týchto mesiacov premávať.

Mestská hromadná doprava bude počas letných prázdnin fungovať v pozmenenom režime, rušia sa nielen školské spoje, ale menia sa cestovné poriadky takmer všetkých liniek. Dochádza však aj k niektorým obmedzeniam.
Na území mesta prebiehajú niektoré stavebné práce na komunikáciách – výstavba III. etapy Nábrežnej komunikácie, konkrétne od Mestskej haly po ZVL, spolu s rekonštrukciou časti Košickej ulice a obnova asfaltového krytu na ul. Arm. Gen Svobodu. Práve z dôvodu rekonštrukcie ulice Arm. gen. Svobodu od 1. 7. 2013 v trvaní cca 1,5 mesiaca budú trolejbusové spoje linky č. 38 premávať v pracovných dňoch len v úseku Sídlisko III - Železničná stanica a späť v intervale 30 minút.
Čakajú nás obmedzenia a presmerovania niektorých liniek obsluhujúcich sídlisko Šváby a Košickú ul., a to v súvislosti s výstavbou okružnej križovatky na ul. Košická – Švábska – Petrovianska (pri ZVL). Výstavba si vyžaduje uzávierku Švábskej ulice v jej napojení na križovatku pri ZVL, t. j. Švábska ul. a v tomto mieste stane slepou ulicou, uzávierka je naplánovaná od 10.7.2013 po dobu cca 3 mesiacov.
Viaceré linky budú mať upravené trasy, linky č. 10 a 19 nebudú zachádzať na Sídlisko Šváby, teda neobslúžia zastávky Nový Solivar, Košická, Chalupkova, Švábska, Lomnická a linka č. 39 má upravenú trasu a bude obsluhovať zastávky ... Žel. stanica, Škára, Lomnická, Chalupkova, Švábska, Lomnická, Škára, Žel. Stanica, …, nebude však obsluhovať zastávky Nový Solivar, Košická, Hypermarket Tesco. Letný režim sa dotkne aj linky č. 34, ktorá bude premávať po obchádzke cez ulice Jesenná, Jelšová, Petrovianska a neobslúži zastávku Chalupkova) a linka N1 nebude obsluhovať zastávky Nový Solivar, Košická, Chalupkova.
Keďže ide o pomerne náročné organizačné zmeny v MHD, môže dochádzať k meškaniam niektorých spojov, ktoré obsluhujú uvedené lokality mesta. Buďme prosím trpezliví a vzájomne tolerantní ako cestujúci, ale aj ako vodiči našich osobných áut.

• podrobné informácie o odchodoch spojov liniek MHD sú zverejnené na zastávkových cestovných poriadkoch s platnosťou od 1. 7. 2013;

• v knižnom vydaní linkového cestovného poriadku, ktorý je možné zakúpiť v predajniach cestovných lístkov DPMP;

• na internetovej stránke DPMP, a. s. : http://www.dpmp.sk/cporiadky.html

(vkg)
 

Vyberte región

mark